BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatieLuchtdicht bouwen maakt ongewenste luchtstromen beheersbaar. Het zorgt ervoor dat hinderlijke koude buitenlucht geen vrije toegang heeft tot de warme vertrekken van een gebouw. Daarnaast voorkomt het dat kostbare warme lucht naar buiten kan ontsnappen.


Energiezuinige woningen zijn luchtdicht gebouwd en voldoen aan de EPC 0,4 (Energie Prestatie Coëfficiënt). Daarnaast zijn er ook energie-neutrale woningen, ook wel passiefhuis genoemd, dit zijn gebouwen die voldoen aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Alle passiefhuizen mogen niet meer dan 15 kWh/mÇ per jaar voor ruimteverwarming verbruiken. Een Nederlands passiefhuis gebruikt vier keer minder energie dan een Nederlandse nieuwbouwwoning uit 2011 en stoot 54% minder CO2 uit dan een nieuwbouwwoning.

Iedere afdichting wordt geboekt op een aantal aspecten:

Slagregendichting
Primair voor het voorkomen van overvloedige waterbelasting in de constructie. De “afdichting” kan wél ademen.

Luchtdichting
Een “afdichting” die voorkomt dat warme lucht vanuit het gebouw naar buiten gaat via de aansluitvoegen.

Thermische isolatie
Voorkomen van condensatie door ervoor te zorgen dat door de gehele constructie een evenredige hoeveelheid isolatie (isotherme) aanwezig is.

Geluidsisolatie
Een “afdichting” die een bijdrage levert aan het reduceren van het geluidsniveau tussen van het gebouw, van buiten naar binnen en omgekeerd.

Den Braven beschikt over een zeer goed gebalanceerd assortiment aan producten die de woningeigenaar,
aannemer en architect helpen om de woning te laten voldoen aan het principe van energiezuinig en passief
bouwen, voor zowel traditionele bouw als ook massieve bouw.

Kijk voor het Duurzaam Luchtdicht Bouwen assortiment op www.denbraven.com


Bel mij