BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie


“Meerwerk? Zet het op papier én laat je opdrachtgever ervoor tekenen.” De juristen van Zelfstandigen Bouw kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Want in hun dagelijkse werk zien zij dit vaak mis gaan.

Een voorbeeld
Je bent een huis aan het schilderen. De opdrachtgever bedenkt opeens dat hij de raamkozijnen niet in één maar in twee kleuren wil hebben. Geen probleem. Kost wat meer tijd, maar die extra uren zet je wel op de rekening. Het wordt wel een probleem als de klant weigert die extra uren te betalen. Heb je niets op papier gezet, dan loop je het risico dat je kan fluiten naar je geld. De wet zegt dat je de klant moet vertellen dat meerwerk extra kost. Misschien heb je dat wel gedaan. Maar als het erop aan komt, moet je het ook kunnen aantonen. Kan je dat niet, dan heeft het meestal geen zin naar de rechter te stappen om alsnog je geld te krijgen. Want een rechter wil bewijzen zien.

Meerwerkformulier
Leg meerwerk dus vast. Om het je makkelijk te maken, heeft Zelfstandigen Bouw een meerwerkformulier voor je. Je kan het vinden op de website. Gebruik het. En vergeet niet de opdrachtgever om een handtekening te vragen.
Bel mij