BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

dakpannen van bpg doorisol

Dakpannen zijn de meest betrouwbare soort dakbedekking. Hierdoor ook de meest voorkomende soort dakbedekking. Waterdicht en windvast. Vooral gebruikt om hellende daken te bedekken. In de huizenbouw draait het vooral om twee soorten: keramische en betonnen dakpannen. Beiden soorten staan centraal in ons assortiment.

Keramische dakpannen

- Gebakken klei
Hoge levensduur
Waterafstotend
Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
Onderhoudsvrij

Betonnen dakpannen

Beton
Goedkoop
Groot
Lager risico tot vervorming

Achter de keuze een van beide soorten dakpannen aan te schaffen ligt vaak een budgettaire reden. Betonnen dakpannen zijn goedkoper in aanschaf. Dit vanwege het oppervlakte/de grootte. Een dak daarom veel sneller bedekt met betonnen dakpannen als met keramische dakpannen. Een nadeel is dat ze meer aan slijtage onderhevig zijn en vaker onderhoud vragen. Al is hiervan steeds minder sprake. Door een wijziging in de structuur en de samenstelling kunnen betonnen dakpannen zich steeds beter meten met keramische dakpannen. De kwaliteit en de levensduur van beiden dakpannen komen hierdoor steeds dichter bij elkaar te liggen. Ook de mogelijkheden uw betonnen dakpannen  te beschermen door het aanbrengen van een berschermingslaag (acrylaat) nemen toe. Uw keuze voor een betonnen dakpan is hierdoor zeker een overweging waard is.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...

 

 

Bel mij